Localització

Latitud: 38.9245, Longitud: -0.220695
    38° 55′ 28″ Norte, 0° 13′ 15″ Oeste

Situació

Palma de Gandia es troba al sud-est de la província de València, a la comarca de La Safor, a 7 km de Gandia, capital comarcal i a uns 70 km de la ciutat de València.

 

Podem accedir al poble utilitzant la nova autovia del Morquí o per la N-332 (Real de Gandia).
 

El territori local, de silueta bastant irregular i de 13,81 quilòmetres quadrats, afronta per tramuntana amb una pertinença del terme d'Ador i la Marxuquera de Gandia; per llevant, amb els termes del Real de Gandia, Beniarjó, Beniflà i Potries; per la banda de migdia, amb Ador, i per ponent, amb Ròtova, Alfauir i Ador.

 

Es tracta, doncs, d'un dels termes municipals més extensos de la Safor, compren serres, plans de secà i d'horta, que en època medieval i moderna pertanyeren a l'anomenada baronia de Palma, o del Castell de Palma, o de Palma i Ador, segons els documents i les èpoques. Pel sud-oest, els tossals de les Bótes i la Creu Blanca, que són part de la Serra Falconera. El corredor que es forma entre les dues alineacions muntanyenques, el recorren el riu Vernissa i el barranc de Marxuquera, que s'ajunten en terme de Palma.

 

Una mica més avall, als termes de Real de Gandia i Almoines, l'aigua del Vernissa conflueix amb la del riu Serpis continuant el seu viatge cap a la mar.

Ver mapa más grande